Wyjątkowe smaki i AleGloria

AleGloria od dziesięciu lat łączy w swojej filozofii młodopolski zachwyt sztuką oraz biesiadowaniem z nowoczesnym podejściem do kulinariów. Rozświetlone wnętrza, truskawkowe drzewa i wszechobecne gęsi wskazują na wyjątkowość oraz nietuzinkowość restauracji.

AleGloria nie istniałaby bez jej twórczyni. Magda Gessler to nie tylko znana w całej Polsce restauratorka, lecz także artystka malarka, która ukończyła Królewską Akademię Sztuk Pięknych w Madrycie. W swoich restauracjach koncentruje się nie tylko na doskonałych potrawach, ale także troszczy się o wystrój wnętrza.  Dzięki temu AleGloria zachwyca oryginalnym zagospodarowaniem przestrzeni, które odzwierciedla poczucie estetyki właścicielki i wyróżnia to miejsce na tle innych restauracji.

W ofercie restauracji znajduje się bogaty wybór przystawek, sałat, zup, dań, głównych, ryb i deserów. Różnorodność menu sprawia, że każdy gość znajdzie coś dla siebie i nie wyjdzie stąd rozczarowany. Zaskakujące połączenia polskich oraz zagranicznych inspiracji podbiją każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie, które szuka nowych doznań.

Warto także zwrócić uwagę na kartę win. Do jej stworzenia przyczynił się Tomasz Kolecki-Majewicz – Mistrz Polski Sommelierów w latach  2007, 2008, 2009, 2010. Zdobył on już także międzynarodową sławę w czasie wielu zagranicznych konkursów, np. finałów Mistrzostw Europy i Świata Sommelierów w Sofii. Starannie wyselekcjonowane wina z różnych państw stanowią idealne dopełnienie potraw proponowanych w AleGlorii.

AleGloria to wymarzone miejsce do organizacji różnych spotkań – nie tylko biznesowych. Wyjątkowy klimat sprawi, że wesele czy jakakolwiek inna rodzinna uroczystość stanie się niezapomnianym przeżyciem.

http://www.alegloria.pl

fot. mat. prasowe: AleGloria

Podziel się ze znajomymi!


Zapisz się
do subskrypcji
Magazynu

Otrzymasz od nas
coś fajnego

Zapisz się
do subskrypcji
Newslettera

PARTNERZY:

POLECAMY: