W poszukiwaniu smaku…

Jeśli są Państwo wielbicielami doskonale wyważonych kompozycji, wyszukanych smaków, urzekającego piękna odwiedzanych wnętrz, to mamy zaszczyt zaprosić do niezwykłej restauracji AleGloria.

 Unikatowe zestawienia

Z pewnością oczarują Państwa zaprojektowane z lekkością wnętrza restauracyjnych sal. Nie umknie uwadze niezwykły skonstruowany z bloków soli i ożywiony światłem bar czy unikatowe drzewo truskawkowe. W AleGlorii rządzi wyobraźnia i odwaga w poszukiwaniu nieznanych wcześniej rozwiązań, frywolność łączenia tradycji z nowoczesnością, które odnajdują swój nowy rytm.

Fot. Mat. Prasowe Alle Gloria

Fot. Mat. Prasowe Alle Gloria

AleGloria jest bogata i zabawna, tak jak jej kuchnia! Na pewno ulegną Państwo naszym fantazyjnym zestawieniom jak carpaccio z karczochów zakryte płatkami cielęciny pieczonej metodą sous vide z Viettello Tonato albo barszcz na syropie z malin i buraków w occie balsamicznym, czy kacze piersi w sosie truskawkowym z kluskami śląskimi i sałatką z wędzonych śliwek.

Fot. Mat. Prasowe Alle Gloria

Fot. Mat. Prasowe Alle Gloria

Poznaj kunszt naszej kuchni!

Wszystkie te niezaprzeczalne atuty, czynią z naszej restauracji niezrównane miejsce, gdzie można świętować rodzinne oraz biznesowe sukcesy. Mamy bogate doświadczenie w organizowaniu niezapomnianych przyjęć weselnych – zarówno tych dużych (dla 250 gości), jak i bardziej kameralnych. Jesteśmy w pełni otwarci na Państwa pomysły dotyczące wymarzonej uroczystości zaślubin. Potrafimy wykorzystać wszystkie uroki naszego bajecznego miejsca… i nie zawahamy się tego uczynić!

 Przekąski serwowane na stół

 Sałata Verde z pieczonym kozim serem, świeżym szpinakiem, kruchym avocado, prażonym czosnkiem i koroną z parmezanu.

Fot. Mat. Prasowe Alle Gloria

Fot. Mat. Prasowe Alle Gloria

Składniki: pół krążka sera koziego,  kilka liści różnych sałat (sałata lodowa, karbowana i masłowa), świeży szpinak, świeże awokado, prażone płatki czosnku, starty parmezan, oliwa, ocet winegret, przyprawy do smaku.

Wykonanie: Krążek sera koziego podpiec i lekko karmelizować. Sałatę rozdrobnić i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Na zakończenie doprawić i posypać parmezanem.

 Połówka kaczki faszerowana orzechami i piernikiem na imbirze

 Kaczka

Składniki dla 2 osób: 1 kaczka cała (ok. 2 kg), 2 pomarańcze, 2 jabłka, 2 pierniczki, 1 łyżka miodu, 1/2 główki czosnku, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżka soli, pieprz do smaku, kilka łuskanych orzechów włoskich.

Wykonanie: Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Do środka włożyć pokrojone pomarańcze, jabłko, czosnek, orzechy  i pokruszone pierniczki, zostawić na noc do zamarynowania. Piec w piekarniku ok. 1,5-2 godzin w temp. ok. 135ºC (sprawdzić po 1,5 godz. czy odchodzi mięso od kości). Pod koniec pieczenia posmarować miodem i podpiec do złocistego koloru. Po przestudzeniu podzielić kaczkę na porcje.

Sos:

Składniki: 3 pierniczki, 1 jabłko, 1/2 szklanki soku z jabłek, 1 ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku.

Wykonanie: Zagotować sok z pierniczkami, czosnkiem i 3 łyżkami sosu z pieczenia kaczki (uwaga żeby nie był za słony!). Przetrzeć przez drobne sito, zagotować – sos ma być gęsty. Dodać pokrojone jabłko w kostkę, zagotować i doprawić solą i pieprzem. Polać mięso kaczki na talerzu, udekorować orzechami i ziołami. Kaczkę można podać z buraczkami i pieczonymi ziemniakami lub kopytkami.

logo www.alegloria.pl

Więcej w najnowszym wydaniu „Magazynu Wesele” nr 1 (33) 2014

Podziel się ze znajomymi!


Zapisz się
do subskrypcji
Magazynu

Otrzymasz od nas
coś fajnego

Zapisz się
do subskrypcji
Newslettera

PARTNERZY:

POLECAMY: