W poszukiwaniu smaku…

Jeśli są państwo wielbicielami doskonale wyważonych kompozycji, wyszukanych smaków, urzekającego piękna odwiedzanych wnętrz, to mamy zaszczyt zaprosić do niezwykłej restauracji AleGloria.

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Unikatowe zestawienia

Z pewnością oczarują państwa zaprojektowane z lekkością wnętrza restauracyjnych sal. Nie umknie uwadze niezwykły skonstruowany z bloków soli i ożywiony światłem bar czy unikatowe drzewo truskawkowe. W AleGlorii rządzi wyobraźnia i odwaga w poszukiwaniu nieznanych wcześniej rozwiązań, frywolność łączenia tradycji z nowoczesnością, które odnajdują swój nowy rytm.

AleGloria jest bogata i zabawna, tak jak jej kuchnia! Muszą Państwo ulec naszym fantazyjnym zestawieniom i sprawdzonym przepisom, na przykład soczystym śledziom w autorskiej zalewie korzennej czy chrupiącym krewetkom z rusztu. Nie zawiodą się również Państwo, wybierając specjalność szefa kuchni – polędwice argentyńską…

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Poznaj kunszt naszej kuchni!

Wszystkie te niezaprzeczalne atuty, czynią z naszej restauracji niezrównane miejsce, gdzie można świętować rodzinne oraz biznesowe sukcesy. Mamy bogate doświadczenie w organizowaniu niezapomnianych przyjęć weselnych – zarówno tych dużych (dla 250 gości), jak i bardziej kameralnych. Jesteśmy otwarci na Państwa pomysły, dotyczące wymarzonej uroczystości zaślubin. Potrafimy wykorzystać wszystkie uroki naszego bajecznego miejsca… i nie zawahamy się tego uczynić!

Śledź w zalewie korzennej

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Składniki: śledź matjas w oleju, mlecz od śledzia, ziemniaki, ogórek kiszony, cebula, majonez, kwaśna śmietana, maggi, sól, pieprz czarny gruboziarnisty, ocet biały winny.

Sposób przyrządzenia: 

Sos: wymieszać kwaśną śmietanę z majonezem, dodać mlecz od śledzia, cienko pokrojone plastry ogórka oraz cebulę. Sos doprawić maggi, octem winnym, solą oraz pieprzem. Obranego ziemniaka ugotować w całości, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Następnie tak startego ziemniaka upiec w piekarniku, aż będzie miał złoty kolor. Filet ze śledzia pokroić w plastry, ułożyć na sosie rozlanym na talerzu, a na śledzia położyć zapieczone ziemniaki.

Polędwica argentyńska

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Składniki: stek z polędwicy argentyńskiej masa ok. 220 g, frytki stekowe, cukinia, bakłażan, papryka mix, czerwona cebula, czosnek, zioła prowansalskie, sól morska, oliwa z oliwek, czarny pieprz, masło, czosnek.

Sposób przyrządzenia:

Natrzeć wierzch i spód steków oliwą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Na patelni należy rozgrzać nieco oliwy oraz masła i obsmażyć steki ok. 2-3 minuty z każdej strony, by się zrumieniły. Następnie należy smażyć kolejne 6-8 minut, przewracając oraz podlewając tłuszczem. Gdy będą już usmażone, odstawić na ok. 5 minut i przyprawić solą oraz pieprzem. Warzywa należy pokroić w kostkę grubości ok. 1 centymetra i usmażyć na patelni na rozgrzanej łyżce oliwy, aż będą miały złoty kolor. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Danie podawać z frytkami.

Krewetki z rusztu

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Fot. Mat. Prasowe AleGloria

Składniki: krewetki 16/20 ogony ok. 400 g, wino białe wytrawne, czosnek, papryczka peperoncino (ostra), imbir, kolendra, oliwa z oliwek, .

Sposób przyrządzenia:

Oczyszczone krewetki włożyć do miski, dodać pokrojony czosnek, papryczkę peperoncino, sól, pieprz, kolendrę, podlać oliwą z oliwek i schować do lodówki na ok. 6 godzin. Rozgrzać na patelni oliwę z oliwek, wrzucić do niej krewetki i smażyć ok. dwóch minut z każdej strony. Na koniec podlać winem i posypać świeżą kolendrą.

www.alegloria.pl

 

Podziel się ze znajomymi!


Zapisz się
do subskrypcji
Magazynu

Otrzymasz od nas
coś fajnego

Zapisz się
do subskrypcji
Newslettera

PARTNERZY:

POLECAMY: