Profesjonalizm i smak potraw
Co wspominamy po weselu? Najczęściej parę młodą i piękną suknię ślubną, doskonałą zabawę i właśnie – smaczne jedzenie! To te wrażenia najdłużej pozostają w naszej pamięci i sprawiają, że długo o nich dyskutujemy. A skoro o nich rozmawiamy, to z łatwością przyszłoby nam zarekomendować lub ponownie odwiedzić miejsce, w którym smak potraw tak bardzo utkwił w naszych głowach.
Piękne podanie to nie wszystko
Gotowanie dziś to wręcz sztuka. Można się o tym przekonać w zasadzie codziennie, zarówno oglądając dostępne programy kulinarne, czytając blogi, książki czy portale na temat gotowania, a także odwiedzając liczne restauracje. Pospolity rosół z makaronem nie jest już znakiem rozpoznawczym polskich wesel, choć czasem pozornie najprostsze danie ale przyrządzone z prawdziwą pasją i z produktów wysokiej jakości może okazać się nie lada rarytasem. Tak właśnie działa Restauracja L’atmophere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport nagrodzona czapką Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Miejsce to może zaskoczyć młodą parę już na przedślubnej kolacji degustacyjnej. Szeroki wachlarz możliwości kompozycji własnego menu, odpowiednio dobranych bufetów i dodatkowych dań gorących jest ogromnym atutem balickiego hotelu. Doskonałe dania – od terriny z królika i kurczaka, dwukolorowego kremu z grzybów z pudrem ziołowo-bekonowym, przez filet z kaczki podany z puree z truflowych ziemniaków po czekoladową marquise ze świeżymi malinami i sorbetem malinowym – z pewnością oczarują gości na przyjęciu.
Profesjonalizm organizatora
Rosnące oczekiwania stają się coraz trudniejszym zadaniem dla organizatorów i wedding plannerów, bowiem opinia o każdym potknięciu na długo pozostaje w pamięci, a dziś przede wszystkim w sieci. Dlatego też hotele czy właściciele restauracji muszą stanąć na wysokości zadania, by przyjęcie było wręcz doskonałe. Warto w związku z tym postawić na doświadczenie w organizacji bankietów, a takie najczęściej posiadają hotele, w których konferencje i eventy to codzienność. To właśnie w hotelach spotkać można konsultanta ds. wesel, który wielokrotnie okazuje się wręcz niezastąpiony i pomaga w koordynacji florysty, oświetlenia, zespołu czy fotografa.
Zatem decydując o wyborze miejsca na wesele pamiętajmy o tym, by nie tylko było ono ładne i atrakcyjnie zlokalizowane. Warto wcześniej przekonać się czy na pewno jest to miejsce, które nas nie zawiedzie, a wręcz przeciwnie – dopełni wszelkich starań, by nasze przyjęcie było doskonale zorganizowane i po prostu smaczne. A później pozostaje już tylko podróż poślubna, modny ostatnio prezent ślubny…zatem marry&fly!