Profesjonalizm i smak potraw

Co wspominamy po weselu? Najczęściej parę młodą i piękną suknię ślubną, doskonałą zabawę i właśnie – smaczne jedzenie! To te wrażenia najdłużej pozostają w naszej pamięci i sprawiają, że długo o nich dyskutujemy. A skoro o nich rozmawiamy, to z łatwością przyszłoby nam zarekomendować lub ponownie odwiedzić miejsce, w którym smak potraw tak bardzo utkwił w naszych głowach.

Piękne podanie to nie wszystko

Gotowanie dziś to wręcz sztuka. Można się o tym przekonać w zasadzie codziennie, zarówno oglądając dostępne programy kulinarne, czytając blogi, książki czy portale na temat gotowania,  a także odwiedzając liczne restauracje. Pospolity rosół z makaronem nie jest już znakiem rozpoznawczym polskich wesel, choć czasem pozornie najprostsze danie ale przyrządzone   z prawdziwą pasją i z produktów wysokiej jakości może okazać się nie lada rarytasem. Tak właśnie działa Restauracja L’atmophere w hotelu  Hilton Garden Inn Kraków Airport nagrodzona czapką Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Miejsce to może zaskoczyć młodą parę już na przedślubnej kolacji degustacyjnej. Szeroki wachlarz możliwości kompozycji własnego menu, odpowiednio dobranych bufetów i dodatkowych dań gorących jest ogromnym atutem balickiego hotelu. Doskonałe dania – od terriny z królika i kurczaka, dwukolorowego kremu z grzybów z pudrem ziołowo-bekonowym, przez filet z kaczki podany z puree z truflowych ziemniaków po czekoladową marquise ze świeżymi malinami i sorbetem malinowym – z pewnością oczarują gości na przyjęciu.

FOT. MAT. PRASOWE HILTON GARDEN INN KRAKÓW AIRPORT

Profesjonalizm organizatora

FOT. MAT. PRASOWE HILTON GARDEN INN KRAKÓW AIRPORT

Rosnące oczekiwania stają się coraz trudniejszym zadaniem dla organizatorów i wedding plannerów, bowiem opinia o każdym potknięciu na długo pozostaje w pamięci, a dziś przede wszystkim w sieci. Dlatego też hotele czy właściciele restauracji muszą stanąć na wysokości zadania, by przyjęcie było wręcz doskonałe. Warto w związku z tym postawić na doświadczenie w organizacji bankietów,  a takie najczęściej posiadają hotele, w których konferencje i eventy to codzienność. To właśnie w hotelach spotkać można konsultanta ds. wesel, który wielokrotnie okazuje się wręcz niezastąpiony i pomaga w koordynacji florysty, oświetlenia, zespołu czy fotografa.

Zatem decydując o wyborze miejsca na wesele pamiętajmy o tym, by nie tylko było ono ładne i atrakcyjnie zlokalizowane. Warto wcześniej przekonać się czy na pewno jest to miejsce, które nas nie zawiedzie, a wręcz przeciwnie – dopełni wszelkich starań, by nasze przyjęcie było doskonale zorganizowane i po prostu smaczne. A później pozostaje już tylko podróż poślubna, modny ostatnio prezent ślubny…zatem marry&fly!

www.krakowairporthotel.pl

 

Share

O MAGAZYNIE