Czy można odżywiać się zdrowo za małe pieniądze? TAK!
Pod koniec sierpnia nakładem Wydawnictwa Znak ukazała się pierwsza na rynku książka łącząca poradnik liefestylowy i dietetyczny. Pozycja dla każdego kto chce jeść bez chemii, bez ponoszenia zbyt wysokich kosztów.
Julita Bator była pewna, że jej dzieci urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków. Okazało się jednak, że wystarczy zmienić sposób żywienia – jedzenie naprawdę może leczyć.
Teraz sama piecze chrupiący chleb i przeciera soczyste pomidory. Wcale nie zajmuje jej to dużo czasu ani nie kosztuje zbyt wiele. Gdy wszyscy wokół uważają, że od „produktów jedzeniopodobnych” nie ma ucieczki, ona łamie ten stereotyp. Funduje swojej rodzinie pyszne i zdrowe jedzenie, chroniąc ją przed rakiem i cukrzycą.
Tym osobistym doświadczeniem dzieli się z Tobą w książce.
Podpowiada, które produkty są bezpieczne, a których trzeba unikać. Podaje też proste przepisy na tanie i zdrowe potrawy, które możesz przygotować z produktów dostępnych w pobliskim sklepie. Już teraz możesz zrobić pierwszy krok na nowej drodze życia bez chemii. A dalej będzie już tylko zdrowiej!
Polecaliśmy tę książkę na łamach „Magazynu Wesele” nr 2 (30) 2013 (czerwiec-wrzesień), jednak wtedy książka miała nosić tytuł „Poradnik dobrego smaku”. Okładka poniżej:
Premiera książki w nowej odsłonie odbyła 29 sierpnia 2013 roku.