Niezwykłe smaki w krakowskim Hotelu Sheraton

Pięciogwiazdkowy Hotel Sheraton usytuowany jest w niezwykłym miejscu. Lokalizacja nad brzegiem Wisły, w miejscu dawnego Browaru Królewskiego, oraz nieopodal Zamku Krakowskiego przypomina o historii i tradycjach Krakowa. Miejsce to zapewnia jednak nie tylko komfortowy nocleg, ale także doznania kulinarne.

Restauracja The Olive to wymarzone miejsce dla osób, które lubią oryginalne inspiracje kulinarne. W restauracji łączą się bowiem dwie tradycje: polska oraz śródziemnomorska, a nawet szeroko rozumiane kuchnie świata. Wyjątkowy jest także wystrój wnętrza. Przestronne atrium ze szklanym dachem oraz drzewo budują odpowiedni klimat, który współgra z proponowanymi potrawami. O dobór składników i menu troszczy się Szef Kuchni posiadający bogate i wieloletnie doświadczenie. Jacek Filipczyk, odwołując się do polskich kulinarnych tradycji, stara się wydobyć z każdego składnika jego istotę, która wzbogaci smak serwowanego dania. Połączenie tradycji i nowoczesnej jej interpretacji to niezwykła kulinarna podróż, która pozwala na poszerzenie swoich smakowych horyzontów.

Restauracja The Olive to miejsce, w którym każdy się odnajdzie i poczuje dobrze. Świętowanie w rodzinnym gronie?  A może biznesowe spotkanie, które wymaga adekwatnej oprawy? Romantyczna kolacja z drugą połówką? To nie ma znaczenia, ponieważ pracownicy zatroszczą się o każdego gościa tak, by pobyt w restauracji budził miłe wspomnienia.

Restauracja przygotowała także rozmaite oferty, jak na przykład Menu Steak by Steak – starannie wyselekcjonowane kawałki mięsa i odpowiednio dobrane do nich wina. Oferta Świąteczna to zaś propozycja wyjątkowej wigilii w stylu tradycyjnym (dwanaście dań) lub międzynarodowym. A może Brunch 360° lub Business Lunch? The Olive Serdecznie zaprasza!

Więcej informacji: http://www.theolive.sheraton.pl

fot.mat.prasowe: Hotel Sheraton

Podziel się ze znajomymi!


Zapisz się
do subskrypcji
Magazynu

Otrzymasz od nas
coś fajnego

Zapisz się
do subskrypcji
Newslettera

POLECAMY

PARTNERZY:

POLECAMY: